2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

SALDŽIARŪGŠTĖ CUKINIJŲ MIŠRAINĖ

Kadangi neblogai sekasi auginti šias daržoves musų sode, tai ir gaminame nemažai iš jų įvairių patiekalų.
Siūlau išpabandyti šį  nesunkų recepta, kuri radau internete ir noriu patalpinti savo puslapiuose.

reikės:

2,5 kg. cukinijų (ten recepte siuloma bandyti ir su aguročiais)
0,5 kg. paprikos
0,5 l pomidorų padažo(naudojau paprasta, be jokiu priedų)
200 gr. cukraus
2 v.š. druskos
200 ml aliejaus( visada naudoju tik alyvuogiu alieju)
130 ml 9 % acto

Cukinijoms  nulupame žievelę ir jas reiktų supjaustyti žiedais apie 1 cm storio. Nenaudoju peraugusių cukinijų, imu vidutinio dydzio, jos dar neturi sėklų. Užpilame 2 v.š. druskos ir paliekame 1 h. pastovėti, kad išsiskirtų skystis.(man jo neišsiskiria daug, tad kartais nera ka ir nupilti)

Paprikas išvalome nuo sėklalizdžių ir supjaustome apie 0,5 cm šiaudeliais. 
Nuo cukinijų nupilame nusistovėjusį skystį ir sumaišome su paprikomis.

Aliejų ir cukru užpilame ant daržovių ir ant vidutinės ugnies pamaišydami troškiname apie 20 min. Tuomet supilame pomidorų padažą ir dar patroškiname 10 min. Supilame actą,patroškiname dar 2-3 minutes ir nukeliame nuo ugnies.
 Mišrainę sudedame į paruoštus sterilizuotus stiklainiukus ir sandariai užsukame.
Laikyti šaltai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą