2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

NEKEPTAS VARŠKĖS TORTAS



Ilgai šio recepto nebandžiau, nupirkta vyšniu uogiene, skirta kepiniams, ilgai laukė savo eilės ir štai atėjo diena, kada torčiukas buvo padarytas.
Taigi jam reikės:
200gr. avižinių sausainių (galima ir kitus)
50 gr. sviesto
400gr. 15% varškės( bandžiau ir su 9%, puikiai isėjo)
 žele cukraus
indelis vyšniu uogienės skirtos kepiniams
200gr grietinėlės plakamos
citrinos sulčių
Vyšnių žele pakelis


Sausainiukus sumalti į trupinius ir permaišyti su sviestu, šia mase iškloti tortinės dugną.Tuomet varškę permaišyti su 2-3 šaukštais cukraus ( matysite kaip ji pradeda lipti į tirštesnę masę) ir ją sukrėsti ant sausainiuku pagrindo.
Ant varškės sukrėsti vyšniu uogienės visa indelį (jis berods buvo 500gr. tiek ir reikia).
Grietinelę išplakti su 2 šaukštais žele cukraus ir citrinos sultimis, sukrėsti masę ant uogienės i tortinę. Vyšnių žele paruošti pagal pakuotės aprašymą (dažniausiai siulo ištirpinti ja 0,5 litro vandens aš taip ir dariau) ir ne karštą užpilti ant torto kaip paskutinį sluoksnį.
Kadangi mano tortine nemaža, tos žele man kaip ir trūko, ta as užbaigiau torta dar kartelį padariusi varškės sluoksnį, puošiau šokoladu.
Tortas dedamas per naktį i šaldytuvą.
Tortas išėjo tikrai skanus, gaivus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą